Particulieren

 

Opruimen en (her)inrichten

Je huis is je basis. Het is belangrijk dat het een plek is waar jij je fijn voelt. Spullen heb je om je leven leuker en makkelijker te maken. Maar als je meer spullen hebt dan je nodig hebt, dan kan het ook letterlijk teveel worden. Dan voelt je huis te vol. Om weer ruimte te krijgen, moet je opruimen. Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? En hoe hou je vol tot het echt af is? Als dat vragen zijn die jij herkent, dan kan het helpen als iemand je coacht. Soms vanaf de zijlijn om je net even een duwtje te geven om aan te pakken, en soms met fysiek uitzoeken en helpen sjouwen. OrganiZin geeft deze persoonlijke begeleiding. 

Na een intake gesprek start ik graag met een kennismakingssessie van 3 uur. Daarin gaan we samen aan de slag met een heel concreet opruimdoel in je huis. Op die manier kun je ervaren of je het prettig vindt om met mij samen te werken en heb je meteen een tastbaar resultaat (en geloof me, dat geeft een heel tevreden gevoel). Aan het eind van deze eerste sessie bespreken we hoe je verder wilt. Wat wil je bereiken, en wanneer wil je jouw doel hebben gehaald? Samen bekijken we wat je nodig hebt om orde te scheppen in je huis. En als je dat wilt, dan kan ik je daarbij blijven begeleiden.

Mijn begeleiding stem ik helemaal af op jouw behoefte. Heb je vooral praktische hulp nodig, dan steek ik graag mijn handen uit de mouwen. Ik help je keuzes maken en we brengen samen structuur in hóe je jouw huis opruimt. Zo kun je het daarna ook zelf op orde houden. Maar het kan ook zijn dat je het sjouwen wel zelf wilt doen, maar vooral coachende ondersteuning nodig hebt als je even niet meer weet hoe je het moet aanpakken. Dan kijken we samen waar je tegenaan loopt en wat daarachter zit waar jij je door laat belemmeren. Wat je ook nodig hebt, samen gaan we ervoor zorgen dat jij je doel bereikt: een huis waar jij je weer fijn voelt.

Verhuizen

Verhuizen staat in de top-3 van meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven, na het overlijden van een dierbare en een scheiding. Waarom is verhuizen zo stressvol, en wat kun je doen om de spanning te verminderen? 

In de kern heeft de mens afkeer van verandering. Thuis ga je bijvoorbeeld meestal op dezelfde plek aan tafel zitten en veel mensen hebben ook een favoriete plek op de bank. De mens is een gewoontedier en dat is maar goed ook, want anders zou ons brein overspoeld worden door alle prikkels die we op een dag krijgen. Gewoontes zijn een manier om ons brein te ontlasten. Bij een verhuizing moet ons brein dealen met een enorme verandering, en dat kost veel energie. En het is nog spannend ook, want misschien valt de nieuw plek toch tegen. Misschien zijn de buren niet leuk, of ga je toch je vertrouwde plek missen.

Maar de belangrijkste stress factor is absoluut vermoeidheid. Uitzoeken wat wel en niet mee moet, verhuisdozen inpakken, meterstanden opnemen en adreswijzigingen sturen. Bij een verhuizing komt een lange lijst aan vervelende klusjes kijken. Om die allemaal geklaard te krijgen, moet je gestructureerd werken. Als de verhuizing nog ver weg is, gaat dat meestal prima. Maar naarmate de verhuisdatum dichterbij komt, slaat vaak de vermoeidheid toe, en daarmee de slordigheid. Niet gek, want naast al die extra taken gaat het gewone leven ook door. En zo sta je op de dag voor de verhuizing toch nog tot diep in de nacht verhuisdozen te vullen. 

De stress van vermoeidheid kun je enorm beperken door een verhuiscoach in te schakelen. Dan denkt er iemand met je mee die ervaring heeft met verhuizen, en sta je er niet alleen voor. OrganiZin helpt graag om jouw verhuizing soepel te laten verlopen!