Verhuizen

 

Verhuizen staat in de top-3 van meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Waarom is verhuizen zo stressvol, en wat kun je doen om de spanning te verminderen? 

In de kern heeft de mens afkeer van verandering. Thuis ga je bijvoorbeeld meestal op dezelfde plek aan tafel zitten en veel mensen hebben ook een favoriete plek op de bank. De mens is een gewoontedier. En dat is maar goed ook, want anders zou ons brein overspoeld worden door alle prikkels die we op een dag krijgen. Gewoontes zijn een manier om ons brein te ontlasten. Bij een verhuizing moet ons brein dealen met een enorme verandering, en dat kost veel energie. En het is nog spannend ook, want misschien valt de nieuw plek toch tegen.

Maar de belangrijkste stress factor is absoluut vermoeidheid. Uitzoeken wat wel en niet mee moet, verhuisdozen inpakken, meterstanden opnemen en adreswijzigingen sturen. Bij een verhuizing hoort een lange lijst aan dingen die moeten gebeuren. Om die allemaal geregeld te krijgen, moet je gestructureerd werken. Als de verhuizing nog ver weg is, gaat dat meestal prima. Maar naarmate de verhuisdatum dichterbij komt, slaat vaak de vermoeidheid toe. Niet gek, want naast al die extra taken gaat het gewone leven ook door. En zo sta je op de dag voor de verhuizing toch nog tot diep in de nacht verhuisdozen te vullen. 

Daarnaast moet je natuurlijk bepalen hoe je je nieuwe huis inricht. OrganiZin heeft oog voor het gezellig én efficiënt inrichten van een huis, en denkt daar dan ook graag in mee! 

En tenslotte zijn er bij een verhuizing altijd heel veel kleine klusjes: schoonmaken, een schilderij of lamp ophangen, een muurtje schilderen of plank bevestigen. Ook voor dat soort klussen ben je bij OrganiZin aan het juiste adres. 

Jouw verhuisstress kun je enorm beperken door een verhuiscoach in te schakelen. Dan denkt er iemand met je mee die ervaring heeft met verhuizen, en sta je er niet alleen voor. OrganiZin helpt graag om jouw verhuizing soepel te laten verlopen!